عصاره گیر جهت گرفتن آب مرکبات و سبزیجات ، مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها ، این عمل را به گونه ای انجام می دهند که پالپ ، دانه ها و پوسته ، جدا می شود. در نتیجه آبمیوه ای که برای کاربر مهیا می شود ، کاملا خالص است.یک عصاره گیر برقی مجهز به تیغه هایی است که میوه را برش می دهد ، سپس این تکه ها را در دستگاه ، با سرعتی بسیار بالا به چرخش در می آورد تا دانه ها و پوسته از آبمیوه جدا شده و سپس این آب وارد ظرف مخصوص خود می شود.عصاره گیر ها به دلیل همین نحوه عملکرد خاص خود ، از قیمت بالاتری نسبت به آب مرکبات گیری های معمولی برخوردار هستند. عملکرد چرخشی آن ها ، باعث جدا شدن دانه ها از آب می شود و به همین دلیل آن ها را آبمیوه گیری های سانتریفوژ ، گریز از مرکز یا مرکز گریز ، نیز می نامند.به طور کلی ، دستگاه هایی که به دلیل طراحی خاص قادرند دانه ها را به خوبی مهار کرده و آبمیوه خالصی را برای کاربر آماده می کنند ، عصاره گیر نامیده می شوند.عصاره گیر به دلیل توانایی در برش و چرخش میوه ها با سرعتی بالا و جداسازی پالپ از دانه و پوسته، از قیمت بالاتری نسبت به آب مرکبات گیری های ساده برخوردارند. معمولا این دستگاه ها مجهز به خصوصیات مختلفی هستند که آبمیوه گیری های معمولی از آن ها بی بهره اند.
آبمیوه گیری های ساده داری روشی هستند که شبیه عمل جویدن است. این دستگاه های جونده در واقع سبزیجات و میوه ها را به همین روش آماده کرده و آبمیوه تازه را تولید می کنند.دستگاههای آبمیوهگیری رایج در بازار معمولا از تیغههای تیز و چند وجهی برای گرفتن آب میوهها و سبزیجات استفاده میکنند. از طرفی برای کم کردن زمان آبگیری، دستگاه به سرعت این تیغهها را به حرکت درمیآورد که همین مساله هم موجب صدای زیاد دستگاه میشود و هم باعث میشود که بخش زیادی از مواد مغذی و مفید میوهها در حین آبگیری هدر بروند.اما در مقابل دستگاههای عصارهگیر وجود دارند که این نکتهها در آنها حل شده است.بهطور کلی میتوان گفت که تمام آبمیوههای طبیعی، مفید و مغذی هستند اما با توجه به شیوه گرفتن آب میوهها، میزان ارزش غذایی آبمیوهها متفاوت است.