رعایت بهداشت در آبمیوه فروشی ها

رعایت بهداشت در آبمیوه فروشی ها

بهداشت کار در حوزه تولیدات  آبمیوه و بستنی در چهار حیطه تقسیم بندی می‌شود که بهداشت کارکنان در اولویت این دسته‌بندی قرار دارد.

تمام کارکنان فروشگاه‌های آبمیوه و بستنی باید از روپوش‌های مناسب استفاده کنند که بر روی آنها لک یا پارگی وجود نداشته باشد و ترجیحا این لباس‌ها باید به رنگهای روشن تهیه شوند، همچنین استفاده از لباس‌های تیره‌رنگ از نظر کارشناسان بهداشت قابل قبول نیست. تمام کارکنان باید در زمان فعالیت با توجه به کاری که انجام می‌دهند روپوش مناسب را بر تن داشته باشند.

کارکنان این محیط‌ها باید توجه کنند که اگر روی پوست دست آنها زخم، بریدگی یا سوختگی وجود داشته باشد، باید دست‌های خود را با بتادین ضدعفونی کرده و تا حد امکان از دستکش مناسب برای فعالیت استفاده کنند.

توجه داشته باشید که اگر کارکنان این فروشگاه‌ها دچار بیماری‌های انگلی باشند، نباید به هیچ وجه در این محیط فعالیت کنند، به دلیل اینکه ممکن است بیماری‌های آنها به سایر افراد منتقل شود.

درخصوص رعایت نظافت دست‌های کارکنان نیز توضیح داد: کارکنان باید بلافاصله پس از نظافت مکان، دست‌های خود را با آب و صابون مناسب شستشو دهند و باید از شستشوی دستها در سینگ دستشویی خودداری شود.

یکی از نکاتی که باید در این مغازه‌ها رعایت شود، نصب پوستر چگونگی شستشوی دستها در کنار روشویی است که این موضوع می‌تواند کمک زیادی به بهداشت فردی کارکنان و مشتریان کند.

این کارشناس بهداشت محیط با بیان اینکه کارکنان نباید به هیچ وجه در زمان کار از زیورآلات و دستبند استفاده کنند، گفت:‌خانمها نیز اگر در چنین محیط‌هایی فعالیت می‌کنند نباید از لاک و ناخن مصنوعی استفاده کنند، از لحاظ بهداشتی روپوش کارکنان باید دارای آستین بلند باشد تا از ریختن موهای دست در مواد غذایی پیشگیری به عمل آید.

استفاده از دخانیات، قلیان و سیگار در این مکان‌ها ممنوع است که متأسفانه در برخی موارد مشاهده می‌کنیم کارکنان فروشگاه‌ها در این محیط‌ها اقدام به استعمال دخانیات می‌کنند، در صورتی که باید پوستر استعمال دخانیات ممنوع در این مکان‌ها نصب شود تا حتی مشتریان با سیگار وارد مغازه نشوند.

کارکنان به هیچ عنوان نباید وسایل شخصی خود مانند کفش یا جوراب‌ها را بر روی یخچال یا نزدیک میوه‌ها قرار دهند بلکه این لباس‌ها در کمدهای مخصوص به خود قرار گیرند.

مدیر آموزشگاه اصناف سیب سلامت با بیان اینکه تمام کارکنان باید گواهینامه تحت عنوان «گواهینامه آموزشگاه اصناف» را داشته باشند، گفت: این افراد با گذراندن کلاس‌ها و آزمون می‌توانند این مدرک را دریافت کنند.

تمام سبزی‌ها مانند کرفس، هویج و همچنین میوه‌های زمینی مثل توت فرنگی باید با شیوه درست طی چهار مرحله سالم‌سازی شوند، در مرحله اول باید میوه‌های خراب و گندیده از سایر میوه‌ها جدا شوند، سپس میوه‌های سالم را در ظرف مخصوص قرار داده و به ازای هر یک لیتر آب، 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی در ظرف ریخته شود و به مدت پنج دقیقه این میوه‌ها شستشو داده شوند تا انگلها و باکتری‌هایی که در روی سطح آنها قرار دارد از بین بروند، پس از آن باید میوه‌ها را در ظرف دیگری قرار داده و توسط محلول‌های گندزدا ضدعفونی شوند و سپس آنها را با آب فشار قوی آبکشی کنیم.

برخی از افراد در این مکان‌ها از محلول نمک و سرکه برای ضدعفونی کردن میوه‌ها استفاده می‌کنند که این موضوع به هیچ وجه مورد تأیید وزارت بهداشت نیست و نمک هیچ تأثیری بر میکروب‌زدایی میوه‌ها ندارد، همچنین سرکه باعث پلاسیده شدن میوه‌ها می‌شود.

در خصوص نظافت و دمای یخچال فریزر این محیط‌ها توضیح داد: دمای تمام یخچال‌های این امکان باید بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد قرار داشته باشد، همچنین دمای سردخانه‌ها باید بین منفی 18 تا منفی 24 درجه سانتیگراد قرار گیرد و توجه داشته باشیم که درزها، شکاف‌های یخچال گرفته شود و نظافت داخل یخچال نیز رعایت شده باشد.

مواد شوینده و شیمیایی را نباید به هیچ عنوان در کنار مواد غذایی قرار داد، همچنین استفاده از طعم‌دهنده‌ها، اسانس‌ها و شیرین‌کننده‌های شیمیایی در بستنی‌ها و آبمیوه‌ها ممنوع است.

در مواقعی مشاهده می‌کنیم از تزئیناتی مانند عروسک یا گلها برای آبمیوه یا بستنی استفاده می‌شود که می‌تواند باعث بروز بیماری شوند. با بیان اینکه موارد غذایی باید در ظروف استیل یا شیشه‌ای نگهداری شوند، توضیح داد: در مواقعی مشاهده می‌کنیم که آبمیوه‌های دست‌ساز چندین روز در یخچال باقی مانده، در صورتی که این آبمیوه‌ها باید در همان لحظه و به درخواست مشتری تهیه شوند.

مواد غذایی مانند آبمیوه‌ها که زود فاسد می‌شوند را باید در ظروف دردار یا سلفون‌کشیده بهداشتی در طبقه بالای یخچال نگهداری کرد.

در پایان رعایت نور و دمای واحد صنفی نیز باید مدنظر قرار گیرد، همچنین میوه‌ها را نباید بر روی زمین قرار داد بلکه باید از پالت‌های فلزی و پلاستیکی برای نگهداری آنها استفاده کرد.

البته استفاده از دستگاه آبمیوه گیری که از قطعات مناسب ساخته شده باشد و بتوان به راحتی آن را شست و تمیز کرد نیز یکی از موثرترین راه های حفظ بهداشت در آبمیوه فروشی ها می باشد. دستگاه آبمیوه گیری صنعتی هلال یکی از بهترین دستگاه های آبمیوه گیری صنعتی حال حاضر در ایران است که از قطعات استیل ساخته شده و به راحتی و به دفعات قابل شستشو است. می توانید با استفاده از این لینک با دستگاه های آبمیوه گیری هلال آشنا شوید.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

15 − 3 =

فهرست