سبزیجات نقش کلیدی را در تمام ترکیبات آبمیوه های شما بازی می کنند. سبزیجات بدون شکر یا با میزان قند اندک هستند و شما را در تامین مواد مغذیی مورد نیاز بدنتان یاری می کنند، همچنین اگر نیاز به نوشیدنی هایی دارید که در پیشگیری و درمان بیماری ها به شما کمک می کنند می توانید از آب سبزیجات استفاده کنید.
شما با گستره ای متنوع از سبزیجات مواجه هستید، اما سوال اینجاست که کدامیک از سبزیجات برای آبگیری مناسب است؟! همچنین می خواهید بدانید که کدامیک از سبزیجات مزه ی بهتری در ترکیب با دیگر سبزیجات دارند و بهترین ارزش غذایی را خواهند داشت.
اگر نمی توانید بدون تست کردن آبمیوه های ترکیبی را درست کنید و یا بدون چشیدن نمی توانید آبمیوه ای را تهیه کنید بایستی از آبمیوه های آماده که در سوپر مارکت ها به فروش می رسند استفاده کنید.
سبزیجات مناسب برای آبگیری
در این مطلب شما را با تعدادی از سبزیجاتی که برای آبگیری مناسب هستند آشنا خواهیم کرد. این سبزیجات از لحاظ پرآبی دارای آب فراوان هستند و یا دارای مواد مغذی زیادی هستند که برای سلامتی مفید می باشند. با این حال به یاد داشته باشید که این لیست جامع نیستند.
فواید آب خیار
خیار دارای 95% آب است که یک مزیت اصلی برای پایه ی آبمیوه ی شما باشد، این سبزیجات از لحاظ هیدراتاسیون عالی است. همچنین دارای مواد مغذیی نظیر پتاسیم، است که خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.
همچنین دارای فلاونول که یک ماده ی ضد التهابی است که نقش مهمی در سلامت مغز دارد و همچنین پلی فنول های لیگاناها که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
خیار همچنین دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C و بتاکاروتن است که با رادیکال های آزاد مبارزه می کند. همچنین باعث افزایش سلامتی پوست می شود.
هویج
هویج نه تنها رنگ زیبایی به آبمیوه می بخشد بلکه طعم عالی دارد که با اکثر سبزیجات و آبمیوه های دیگر ترکیب مطلوبی ایجاد می کند.
هویج دارای ویتامین هایی نظیر ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K و ویتامین B8 می باشد همچنین مواد معدنی متعددی نظیر پتاسیم، مس، آهن و منگنز است. آب هویج همچنین می تواند از بیماری های قلبی جلوگیری کن، فشار خون را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند.
بتاکاروتن در هویج مسئول مسئول رنگ نارنجی است. همچنین یک آنتی اکسیدان که به حفظ پوست سالم کمک می کند و نقش کلیدی در سلامت چشم ایفا می کند.
کلم بروکلی حامی سلامت انسان
بسیاری از کودکان، نوجوانان و بزرگسالان خوردن کلم بروکلی را دوست دارند، بروکلی واقعا از لحاظ سلامت و تغذیه یکی از سبزیجات حامی سلامت انسان است.
اکثر ورزشکاران، بدنسازان از بروکلی به عنوان یکی از مغذی ترین مواد در رژیم غذایی خود استفاده می کنند، این گیاه برای جلوگیری از سرطان های خاص، کاهش کلسترول، تقویت کننده استخوان ها و کمک به حفظ و تناسب اندام مصرف می گردد.
بروکلی غنی از ویتامین K، ویتامین E، آنتی اکسیدان ها است که از سلول های دارای رادیکال های آزاد محافظت می کند. همچنین دارای ویتامین B و C است که به سیستم ایمنی کمک می کند. کلم بروکلی به خوبی با سیب و گلابی و حتی انواع توت ها ترکیب می شود.
کلم برگ
کلم برگ یکی از سبزیجات پرآب است که حدودا 95% آن را آب تشکیل داده است و می تواند به عنوان پایه ی بسیاری از آبمیوه ها استفاده گردد. اکثر مردم دوست ندارند کلم برگ را بخورند زیرا نیاز به جویدن زیاد دارد.
کلم برگ می تواند به تنهایی یک آبمیوه کامل باشد، اما طعم آن با سی و هویج بهتر خواهد شد. آب کلم به پاک کردن روده و کاهش وزن کمک می کند، به طوری که عملیات دفع را بسیار تسهیل می کند.
همچنین کلم برگ حافظ دستگاه ایمنی است و می تواند از ابتلا به سرطان های خاص جلوگیری کند.
کرفس
کرفس میوه ای با ساقه های باریک و بلند و برگ های سبز زیبا. دارای 95 % آب که می تواند پایه ی بسیاری از آبمیوه ها گردد. یک آبمیوه ی مغذی است.
باوجود ظاهر باریک آن دارای میزان بالایی ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C، فولات و پتاسیم است. اطمینان حاصل کنید که در هنگام آبگیری از برگ های سبز کلم نیز استفاده می شود، زیرا میزان بالایی از پتاسیم در برگ کرفس می باشد.
بهترین ویژگی کرفس این است که با تمام سبزیجات و بسیاری از میوه ها هماهنگ است و می تواند ترکیب گردد.
کالی یا همان کلم پیچ
کالی یک نیروگاه تغذیه ای است که دارای بالاترین منبع گیاهی از ویتامین K است که از سلامت استخوان ها حمایت می کند. همچنین دارای کلسیم، مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن و منگنز است. همچنین همراه بروکلی عضو خانواده کولیوند است. موسسه ملی سرطان مشخص کرده است که کلم نقش مهمی در تحقیقات پیشگیری از سرطان دارد.
آب کلم و کلم بروکلی بسیار عالی هستند، زیرا کم کالری هستند و با سبزیجات زیادی ترکیب می شوند.
چغندر سبزیجاتی با ویتامین k
چغندر سبزیجاتی با درصد ویتامین K بسیار بالا است که به لخته شدن خون کمک می کند و استخوان ها را محافظت می کند. همچنین دارای درصدی ویتامین A , C و منیزیم، پتاسیم و آهن می باشد. آب چغندر با لیمو، زنجبیل، سیب یا گلابی مخلوط می شود.
اسفناج
یکی از مغذی ترین آبمیوه ها آب اسفناج است، خیلی از مردم از خوردن اسفناج متنفر هستند، پس می توان آب این سبزی را با دیگر آبمیوه ها ترکیب کرد و نوشید. این سبزی منبع عالی ویتامین های A, E, C است. همچنین همراه با میزان زیادی از آهن، کلسیم، پتاسیم، پروتئین و کولین است. کولین از عملکرد مغز حمایت می کند. اگر طعم اسفناج شما را اذیت می کند آن را به همراه زنجبیل، سیب و هویج میل کنید.