گوجه فرنگی (نام علمی: Solanum lycopersicum) سبزیجات سرخرنگ و خوش بو و آبدار است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که طی دورهٔ استعماری اسپانیا به سایر نقاط جهان منتقل شد. انواع مختلف این گیاه امروزه در سراسر جهان پرورش داده میشود. البته «گوجه فرنگی» از نظر علم باغبانی و نداشتن هسته در دسته سبزیجات محسوب میشود.گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی و لیکوپن است. این میوه امروزه به روشهای مختلفی، به طور خام یا بهعنوان یکی از مواد لازم برای تهیهٔ غذا، انواع سس و نوشیدنی مصرف میشود و بخش مهمی از رژیم غذایی مردم بسیاری از کشورها را تشکیل میدهد. کشت و پرورش این گیاه به طور کلی، مساحتی حدود سه میلیون هکتار را به خود اختصاص داده است، که نزدیک یکسوم کل مساحت مختص به کشت ترهبار در جهان است.با وجود این که گوجه فرنگی در علم گیاهشناسی یک میوه تلقی میشود، اغلب بهعنوان ترهبار شناخته میشود.گوجه فرنگی به تیرهٔ سیبزمینیان تعلق دارد و از گیاهان چندساله است
چگونه آب گوجه فرنگی را بگیریم
مراحل تهیه
گوجه فرنگی های رسیده و آبدا را انتخاب کنید. گوجه فرنگی های آبدار در فصل های خاص وجود دارند می توانید از آنها برای تهیه آب گوجه فرنگی خریداری کنید. گوجه فرنگی های ارگانیک نیز مناسب می باشند و فاقد هرگونه مواد شیمیایی و آفت می باشندگوجه فرنگی ها را زیر آب سرد و به خوبی بشویید تا میکروب آنها از بین برود. می توانید یک ظرف را با آب پر کرده و به مدت چند دقیقه گوجه ها را داخل آن قرار دهید.گوجه فرنگی را از وسط به چهار قسمت تقسیم کنید و بخش های سخت آن (مانند قسمت سبز) و دانه ها را جدا کنید.تکه های گوجه فرنگی را که در مرحله قبل برش داده شده داخل آبمیوه گیری بریزید تا آب آنها کاملا خارج شود اگر نیاز بود کمی آب به آنها اضافه کنید. اجازه دهید که مواد داخل قابلمه بجوشد و نرم شوندکه این پردازش حدود 25 الی 30 دقیقه طول خواهد کشید.مواد افزودنی مانند شکر ، نمک و فلفل را داخل قابلمه بریزید. اگر مطمعن نیستید که چقدر نمک یا فلفل کافی خواهد بود قبل از اینکه قابلمه را از روی حرارت بردارید مواد را بچشید و در صورت کم بودن مواد لازم را اضافه کنید.قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که مخلوط کمی سرد شود. (تقریبا به مدت 15 الی 30 دقیقه)آب گوجه فرنگی را از یک صافی یا پارچه نازک رد کنید تا تکه های سفت آن از بین برود.می توانید مخلوط بدست آمده را داخل یک ظرف درب دار بریزید و آن را ذخیره کنید وهنگام نیاز آن را در غذاها و دسرهای مختلف استفاده کنید.
ارزش غذایی یك عدد گوچهفرنگی تازه
- كالری / 24
- چربی / 0 گرم
- چربی اشباع شده / 0 گرم
- كلسترول / 0 میلیگرم
- كربوهیدرات / 5 گرم
- پروتئین / 1 گرم
- فیبر رژیمی / 1 گرم
- سدیم / 6 میلیگرم
- ویتامین C / 15 میلیگرم
- پتاسیم / 292 میلیگرم