administrator بدون دیدگاه

باتوجه به تحقیقات بازار، امروزه صنعت آبمیوه سالیانه ۲ میلیارد دلار به خود اختصاص داده است

 

آبمیوه یا اسموتی: کدام بهتر است؟

 

بررسی اجمالی

 

باتوجه به تحقیقات بازار، امروزه صنعت آبمیوه سالیانه ۲ میلیارد دلار به خود اختصاص داده است. میوه ها و سبزیجات برای سلامتی بسیار مفید هستند. پیشنهاد می کنیم که روزانه ۲ فنجان آبمیوه یا ۵/۲ فنجان آب سبزیجات بخوریم. هنگامی که در این سطح آبمیوه مصرف می کنید محصولات تازه ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرطان را کاهش دهد و در عین حال به کاهش وزن نیز کمک می کند.

اما باتوجه به تحقیقات این نوشیدنی ها کافی نیست و بهتر است ترکیبات میوه و سبزیجات بیشتری در رژیم غذایی استفاده نمایید.

 

تفاوت بین آبمیوه و مخلوط میوه (اسموتی) چیست؟

 

دستگاه آبمیوه گیری صنعتی هلال - پارس هلال آسیا

 

تفاوت بین آبمیوه و اسموتی تفاوت در فرآیند است. آبمیوه اساسا تمام فیبر موجود در بین میوه را از بین می برد و فقط شامل آب میوه و یا سبزیجات است. اما با ترکیب آبمیوه و تکه های میوه می توانید از پالپ و فیبر موجود در میوه بهره ببرید. تفاوت اساسی آبمیوه و اسموتی در اینجا به چشم می خورد. بیایید این دو ماده را جداگانه بررسی کنیم:

 

آبمیوه:

 

  • مقدار زیادی از ویتامین ها و مواد مغذی را شامل می شود
  • جذب ساده تری دارد
  • حاوی قند بیشتری نسبت به سودا هستند
  • کمبود فیبر، فیبر ماده ای است که برای هضم سالم غذا ضروری است، کنترل قند خون و کاهش خطر بیماری های قلبی با استفاده از این ماده امکان پذیر است که آبمیوه فاقد یا حاوی میزان اندکی از این ماده است.

 

اسموتی:

 

  • مخلوطی از آبمیوه و تکه های میوه و سبزیجات
  • اجزاء میوه و سبزیجات که شامل فیبر و مواد آنتی اکسیدان هستند را شامل می شود

 

غلظت مواد مغذی

 

هنگامی که آب میوه ها و سبزیجات را می خورید ممکن است مواد مغذی بیشتری جذب کنید، به این علت است که اکثریت ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه ها به طور معمول در آب آنهاست نه مواد خام، و مواد خام بیشتر شامل فیبر می باشند. البته این تمام ماجرا نیست.

 

محتوای فیبر:

 

آبمیوه ها حاوی فیبر زیادی نیستند و به راحتی هضم می شوند و برای سلامتی بسیار مهم هستند. فیبر محلول مانند سیب، هویج، نخود فرنگی، لوبیا سبز و میوه های مرکبات که محلول در آب هستند و هضم را تسریع می بخشند و به کنترل قند خون کمک می کنند. فیبر نامحلول که در سبزیجات مانند گل کلم، سب زمینی و سبزیجات برگ سبز تیره است به میزان زیادی مدفوع را زیاد می کند و روده های شما را تحریک می کند.

 

آنتی اکسیدان ها

 

فیبر تنها ماده موجود در خمیر میوه و سبزی نیست. در یک بررسی که برروی ترکیبات گریپ فروت انجام شده است، حضور ترکیبات آنتی اکسیدانی و فیتوکمیک با خواص ضد سرطان در آب گریپ فروت را می توانیم نام ببریم. محققان دریافتند که اسموتی ها دارای غلظت بالاتری از مواد مغذی نسبت به آبمیوه ها هستند زیرا این ترکیبات در درجه اول در غشاهای فیبرینی میوه یافت می شوند.

 

سهولت هضم

 

حامیان آبمیوه و سبزیجات بر این باورند که خوردن آبمیوه و سبزیجات بدون فیبر بدن شما را از مشکلات هضم دور می کند. آنها همچنین باور دارند که نوشیدن آبمیوه جذب مواد مغذی را افزایش می دهد.

 

چیزی که این مساله را تائید می کند این است که بتاکاروتن که یک ماده ی مفید برای بدن است، وقتی آبمیوه مصرف می کنید میزان بتاکاروتن خون افزایش می یابد. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که سطح بالای بتاکاروتن پلاسما یا خون خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. محققان اظهار داشتند که فیبر محلول باعث کاهش جذب بتاکاروتن بین ۳۰ تا ۵۰ درصد می شود.

 

با این حال آنها اشاره کردند که اسموتی سودمندتر است. در حالی که فیبر در مخلوط موجود است، دیواره سلولی مواد غذایی شکسته می شود که باعث جذب بهتر بتاکاروتن می شود. در بعضی از بیماری ها و شرایط مضر جذب، رژیم های کم فیبر و کم تفاله توصیه می شود. در این موارد آبمیوه مناسب می باشد.

 

میزان قند

 

متخصصان تغذیه می گویند: در آبمیوه و اسموتی شکر وجود دارد و هر دوی این نوشیدنی ها باعث افزایش قند خون می شوند، اما باید بدانید که آبمیوه باعث افزایش قند خون بیشتری می شود.

پس از نوشیدن آبمیوه واسموتی حس خوبی به شما دست می دهد، اسموتی به دلیل داشتن پالپ، فیبر باعث افزایش حجم نوشیدنی می شود که میل می کنید و کل کالریی که مصرف می کنید را محدود می کند. اما وقتی آبمیوه یا آب سبزیجات می نوشید حس سیری به شما دست نمی دهد و فقط باعث افزایش قند خون می شود.

برخی از میوه های صنعتی حاوی قند بیشتری هستند، حتی گاهی قند آنها بیشتر از قند موجود در سودا است، تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۱۴ نشان داد که قند موجود در آبمیوه حاوی ۴۵٫۵ گرم فروکتوز در هر لیتر که کمی کمتر از میزان قند موجود در سودا است که ۵۰ گرم در لیتر می باشد. آب سیب حاوی ۶۶ گرم فروکتوز در لیتر می باشد که بالاتر از قند موجود در نوشابه کوکا کولا است.

 

 

آبمیوه مزایای متعددی دارد از جمله غلظت بیشتر مواد مغذی در هر لیتر آن که باعث افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات و افزایش جذب مواد مغذی می شود. آبمیوه به افرادی که در معرض بی اشتهایی هستند نیز کمک می کند. از سوی دیگر وقتی آبمیوه مصرف می کنید فیبرهای مهم را از دست می دهید و درصورتی که پالپ میوه ها در نوشیدنی باشد

با استفاده از اسموتی که ترکیبی از آبمیوه و پالپ میوه هاست این ترکیب باعث می شود که بافت میوه نیز مورد استفاده قرار گیرد. بعضی از کارشناسان اعتقاد دارند که افزایش قند خون را می تواند با استفاده از منابع فیبر، پروتئین یا چربی که در میواه هایی نظیر آوکادوف دانه های پیا، پودر پروتئین یا ماست غلیظ جبران کرد.

 

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *